KookJij

Chocoladesouffleetjes met kaneelsaus

Een heerlijk chocoladesouffleetjes met kaneelsaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Tip Culinair - K. Engelen 011210
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladesouffleetjes met kaneelsaus te bereiden

Voorbereiden:
Klop voor de kaneelsaus de eierdooier met suiker, vanillesuiker, maizena en kaneelpoeder in 10 minuten dik en romig.
Breng de melk aan de kook en schenk deze al kloppend bij het dooiermengsel.
Schenk het mengsel in een kleine (anti-aanbak) pan en verwarm de saus ongeveer 2 minuten al roerend tot hij bindt.
De saus mag niet koken, anders schift hij!
Neem de pan van het vuur en laat de saus onder af en toe roeren afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits de eieren.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop met een mixer de boter en de rietsuiker lichtgeel en luchtig in ongeveer 10 minuten.
Klop de dooiers er stuk voor stuk door.
Zeef het bakmeel met het cacaopoeder boven de kom en spatel deze door het botermengsel.
Klop de chocoladedrank erdoor.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel.
Schep het mengsel in de vormpjes.
Zet de vormpjes in een braadslede en vul deze tot de helft met warm water.
Zet de braadslede in het midden van de oven en bak de souffleetjes in 25-30 minuten gaar.
De bovenkant van het toetje veert bij een lichte druk van de vingers terug, maar de binnenkant is nog zacht. Snij de souffleetjes met een scherp mesje los van de wand van de vormpjes en stort elk op een bordje. Verwijder het bakpapier.
Schep de kaneelsaus over de warme souffleetjes en serveer ze direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst