KookJij

Chocolademousse

Een heerlijk chocolademousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolademousse te bereiden

Breek de chocolade in stukjes en verwarm, au bain marie tot ze gesmolten zijn.
Roer goed door, haal de schaal uit de pan met water en roer, van het vuur, de eierdooiers, en de Contreau erdoor.
Sla de slagroom half stijf.
Sla de eiwitten stijf tot ze gaan pieken, voeg dan de suiker toe en klop nog even.
Schep 3-4 lepels room en eiwit door de warme chocolade en roer tot een egale massa ontstaat.
Spatel dan voorzichtig de rest van de slagroom hierdoor en als laatste de eiwitten.
Spatel tot een gelijkmatige luchtige massa en schep deze in kommetjes.
Laat minimaal 2 uur opstijven.
Stort ze op een bord, serveer met een dot slagroom en bestrooi met wat cacaopoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ida

Ida zegt:
Wat leuk dat ik dit recept tegen kom, maakte het 45 jaar geleden bij mijn schoonmoeder en ben het kwijt geraakt, nu ga ik het maken heerlijk, dankjewel
Maisonsalvard

Maisonsalvard zegt:
Hahaha... Foutje bedankt! ;-)
veerle

veerle zegt:
zeer lekker, maar niet echt een dieet nagerecht:p
Norbert

Norbert zegt:
Altijd lekker. Een goede mousse. Hele goede kookchocolade en een au bain marie-pan zijn trouwens verkrijgbaar bij chocoweb.:)