Recept
« Terug naar recepten
Chocoladefantasie
PT60M
Chocoladefantasie
Een heerlijk chocoladefantasie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocoladefantasie te bereiden
Meng voor de mousse de eierdooier, de gesmolten boter, de warme room en de chocolade in een kom goed door elkaar.
Laat enigzins afkoelen en klop intussen de 1,5 dl room stijf.
Spatel de room door het chocolademengsel.
Klop de eiwitten met de suiker op en spatel dit door de massa.
Schep de mousse in (met koud water omgespoelde) soufflébakjes en laat opstijven.
UITSERVEREN:
Leg de chocoladefantasie (voor het storten licht verwarmen in waterbad)
op een koud bord en versier bovenkant met een toef slagroom garneer met en (kerst)gallete.
Bord (rondom chocoladefantasie) afgarneren met geraspte witte-enpure chocolade.
Laat enigzins afkoelen en klop intussen de 1,5 dl room stijf.
Spatel de room door het chocolademengsel.
Klop de eiwitten met de suiker op en spatel dit door de massa.
Schep de mousse in (met koud water omgespoelde) soufflébakjes en laat opstijven.
UITSERVEREN:
Leg de chocoladefantasie (voor het storten licht verwarmen in waterbad)
op een koud bord en versier bovenkant met een toef slagroom garneer met en (kerst)gallete.
Bord (rondom chocoladefantasie) afgarneren met geraspte witte-enpure chocolade.