KookJij

Chocolade-vruchtengebak

Een heerlijk chocolade-vruchtengebak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade-vruchtengebak te bereiden

1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Roer de eieren met de suiker, vanillesuiker, kruiden, sinaasappelzeste, bloem en bakpoeder tot een glad beslag. Smelt de chocolade en roer hem door het beslag. Voeg de amandelen en walnoten toe.
2. Snij de vijgen en dadels in stukjes en meng ze met de vruchtenmix en de rozijnen. Bestrooi ze met wat bloem en roer ze door het beslag. Vet een springvorm in en verdeel de gemalen hazelnoten over de bodem. Giet het beslag in de vorm en bak 50 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Bedek het gebak met aluminiumfolie en bak nog eens 50 minuten. Maak het gebak los van de rand en laat het in de vorm afkoelen.
3. Haal het gebak uit de vorm. Doe de jam met de suiker in een kookpan en laat 2 minuten zachtjes koken. Bestrijk er het gebak mee. Werk eventueel af met pecannoten en gekonfijt fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst