KookJij

Chocolade-koffiemousse

Een heerlijk chocolade-koffiemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade-koffiemousse te bereiden

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Voeg de espressokoffie toe.
Zet de kom boven een pan met heet water ( au bain marie)
Zet de pan met de kom op een laag vuur en laat de chocolade langzaam in de koffie smelten.
Voeg, met een klontje tegelijk, de boter toe en roer steeds tot het gesmolten is alvorens het volgende stukje toe te voegen.
Het mengsel moet de consistentie van dikke room hebben.
Klop een voor een de eidooiers erdoor tot het mengsel helemaal glad is.
Sla in een schone kom de eiwitten tot zachte pieken, voeg de suiker toe en klop tot de massa glanzend is met stijve pieken.
Spatel voorzichtig de chocolade erdoor om zoveel mogelijk lucht erin te houden.
Schep de mousse in 4 glazen en zet minstens 2 uur in de koelkast tot het stevig is.
Garneer voor het opdienen met koffiebonen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Betty De Prez

Betty De Prez zegt:
net wat ik zocht, een recept zonder gelatine.
J.J.B. van Drunen

J.J.B. van Drunen zegt:
het lijkt geweldig ik ga het maken en proeven
gegroet,