KookJij

Charlotte

Een heerlijk charlotte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Charlotte te bereiden

Zet het water op met de sinaasappelschil en laat het 15 min.trekken.Zet de gelatine in ruim koud water in de week.Haal de sinaasappelschil uit het water en los de goed uitgeknepen gelatine in het water op.Los 125 gram van de suiker in het mengsel op en voeg er de citroensap en sinaasappelsap toe.Klop de eiwitten en 200 ml. van de slagroom afzonderlijk stijf.Laat het sinaasappelsapmengsel afkoelen tot het nèt gelei-achtig wordt.Leg de eiwitten op de slagroom en spatel het sinaasappelmengsel hierdoor.Zet langs de wand van een hoge en gladde vorm de lange vingers.Bestrijk de bodem met olie en schep de "vla"erin.Laat deze opstijven.Stort de pudding op een schaal en strik de lint er omheen.Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf en geef de charlotte mooie toeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

goovaerts ria

goovaerts ria zegt:
Hoe komt het dat mijn vingers altijd omhoog komen?
hns

hns zegt:
Hi Charlotte
Yoghurt is makkelijk zelf te maken, als je het wil weten zoek ik het voor je uit
Hans:):)
eva

eva zegt:
Heerlijk!