KookJij

Champagnemousse

Een heerlijk champagnemousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagnemousse te bereiden

Klop de slagroom tot vladikte.Meng het citroensap met champagne,sherry,suiker,nootmuskaat en kaneel.Roer tot de suiker is opgelost.Roer beetje bij beetje de slagroom erdoor.Verdeel over 4 hoge glazen en geef er kaneelkoekjes bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Franca

Franca zegt:
Ik heb deze gemaakt voor gasten (we hebben een B&B), maar met een eigen twist... Eerst bosvruchten in de coupe, ipv sherry Pineau (helaas moeilijk verkrijgbaar in NL...is een regionale drank uit de Charente Frankrijk) en ipv kaneelkoekjes...je moet daar van houden, heb ik chocolade sticks (mikado) gedaan. Succes was erg groot! Merci beaucoup.
viola

viola zegt:
mmh wat een lekker toetje:p
ajdirven

ajdirven zegt:
het is inderdaard een heerlijk recept. mijn gast krijgt morgen ook eters en gaat dit ook als toetje maken.