KookJij

Champagne sorbet met aardbeien

Een heerlijk champagne sorbet met aardbeien recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Frankrijk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagne sorbet met aardbeien te bereiden

Laat de gelatineblaadje in lauw water weken. Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en roer er, nadat de suikersiroop voldoende afgekoeld is, de champagne en de citroensap onder. Roer de gelatineblaadje eronder en zorg dat alles goed opgelost is. Laat de sorbet verder afkoelen en draai daarna af in ijsmachine. Vul een champagneglas half met de champagnesorbet en vul aan met in vieren gesneden aardbeien. Dien direct op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ronny

Ronny zegt:
Munt smaakt heelgoed bij aardbeien! Je kan de sorbetin dediepvries bewaren gedurende 1 maand. maar nietmet de aardbeien natuurlijk!;)
sanneke

sanneke zegt:
kan ik dat de dag voordien maken en in d vriezer laten tot de volgende dag?
Sascha

Sascha zegt:
nee dat zou ik niet doen dat smaakt niet lekker bij de aardbeien :o
charlotte

charlotte zegt:
ik ga dit als nagerecht doen met me examen maar wat zou ik er nog meer bij kunnen doen als garnering.. takje munt misschien?