KookJij

Champagne-rozen spoom

Een heerlijk champagne-rozen spoom recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champagne-rozen spoom te bereiden

Schep (bij voorkeur met een steker voor meloenbolletjes) 3 kleine bolletjes sorbetijs in een champagneflate.
Doe een of twee rozenblaadjes en een blaadje munt in ieder glas.
Schenk de champagne er langzaam op. Proost!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

natasha ilona appelman

natasha ilona appelman zegt:
Wat een heerlijk romantisch lekker drankje past goed om iemand ten huwelijk te vragen . Maar deze vergeet ik nooit meer. Dit is een blijvertje heel erg bedankt . = xxxx=:p:)
maartje

maartje zegt:
mijn ouders waren 24 jaar getrouwd heb dit toen gemaakt, ze vonden het superlief en lekker!! echt 100000 maal thanxxxx
Renee

Renee zegt:
Wat er ook leuk uit ziet is om de rand van het glas te kristaliseren. Dus eerst in opgeklopt eiwit te doen en dan in de kristalsuiker
clara

clara zegt:
dit duurt dus echt geeen 20 minuten!!!
meer 3!
Eveline

Eveline zegt:
Ehm Anita, we hebben niet allemaal de luxe van een tuin waarin de rozen vrij groeien: ik woon op een kamertje van 8 m2 in amsterdam op 3 hoog achter.
Maar bedankt voor de tip!
Anita

Anita zegt:
"waar haal ik de rozenblaadjes vandaan ?"

ehm ... uit de tuin
anke engelaar

anke engelaar zegt:
Oh ja en het sorbetijs is te krijgen bij de Albert Heijn
Anke Engelaar

Anke Engelaar zegt:
Hallo, om even te reageren:
Ik heb deze vorig jaar gemaakt en die onbespoten rozenblaadjes, die zijn niet te krijgen. Ik heb de rozenblaadjes gewassen en gebruikt. Persoonlijk ziet het er mooi uit, maar ik kan niet zeggen dat het noodzakelijk is!!
Hij is inderdaad erg lekker!!!
eveline

eveline zegt:
Hallo,

Dit recept lijkt mij hartstikke lekker; ik had echter een vraag; Waar haal ik onbespoten rozenblaadjes vandaan? En is dat sorbetijs ook zo te verkrijgen of maak je dat ook zelf?

Alvast bedankt voor uw reactie!
Helene

Helene zegt:
lekker