KookJij

Carpaccio van ananas en kokos

Een heerlijk carpaccio van ananas en kokos recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van ananas en kokos te bereiden

Schil de ananas en verwijder de "oogjes".
Snijd vanaf de smalste kant de ananas in zo dun mogelijke plakken.
Neem de eerste 6 plakken en leg ze op bakpapier.
Dek ze af met bakpapier.
Zet ze 3-4 uur in een op 100 graden C. voorverwarmde oven, of tot ze krokant zijn.
Neem de rest van de plakken, snijd ze doormidden en snijd er de harde kern uit.
Leg ze op grote, platte borden en houd ze koud.
Schil de kiwi en pureer hem met de suiker., het water en de koriander tot een gad mengsel- bewaar een paar korianderblaadjes ter garnering.
Maak met een lepel een kriskraspatroon over de plakken ananas.
Garneer elk bord met een plak krokante ananas en strooi er vlak voor het serveren wat korianderblaadjes en geschaafde kokos over.
Breek als U verse kokos gebruikt de kokos open en gebruik een dunschiller om er vlolkjes af te trekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst