KookJij

Carbonara van Bloemkool en Orecchiette

"Alla Carbonara" wil zeggen dat een pasta gerecht is gemaakt met een saus bestaande uit pancetta (of guanciale), kaas en eidooiers.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carbonara van Bloemkool en Orecchiette te bereiden

  1. Verwijder het blad van de bloemkool en de grote dikke steel in het midden onder. Snij vervolgens de bloemkool in stukjes van 3/4 - 1 cm en doe in een kom met 4 eetlepels olijfolie, 5 cc zeezout en 3 cc vers gemalen zwarte peper. Hussel dat goed door elkaar en stort dat gelijkmatig uit op een oven-bakblik.
  2. Schuif dat in de oven die op 200 graden Celsius staat en laat dat 15 minuten gaan.
  3. Haal het bakblik er dan uit hussel nog eens en zet weer terug in de oven voor 15 minuten. Haal het bakblik er uit en strooi de knoflook snippers er over en hussel weer goed door elkaar. Zet dat dan even apart.
  4. Kook de orechiette al dente volgens voorschrift en laat uitlekken, Houd 125 cc kooknat achter.
  5. Doe dan het spek met 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak het spek uit tot het mooi krokant is geworden en het z'n vet heeft afgestaan, Dat zal zo'n minuutje of 10 duren.
  6. Doe dan de het spek met 2 eetlepels vet in een grote kom en voeg de eidooiers toe, 60 gram kaas-rasp + de 2 overgebleven eetlepels olijfolie. Klop dit goed door elkaar.
  7. Voeg de pasta toe aan het dooier-mengsel en roer dat goed door elkaar. Doe dat geheel weer terug in de pan (die op een laag vuurtje staat) waarin het spek werd uitgebakken met het kooknat en roer goed door.
  8. Voeg dan toe de bloemkool en roer weer goed door tot alles goed warm is geworden. Roer dan de peterselie er door en verdeel over de voorverwarmde borden. Strooi er nog wat kaas over heen en ruim peper.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte wijn of een droge rosé wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst