Recept
« Terug naar recepten
					
						Camping gratin
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Camping gratin
Een heerlijk camping gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									2-4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Camping gratin te bereiden
  Oven voorverwarmen op ongeveer 175-200°C. De aardappels schillen, wassen, schaven en vocht uitknijpen. De crème fraîche mengen met 2 eieren, knoflookpoeder en de helft van de geraspte kaas. Mengsel door de aardappels roeren en de hele prut storten in een ingevette schaal. Schaal in de oven zetten. Baktijd tussen 30 en 40 minuten. (Met vork even inprikken of de aardappel gaar is)  
										Mijn kookverhaal (Tania Heeren)
Ook op de camping eten we graag lekker. Het mag allemaal iets eenvoudiger en soms ook wat sneller. Heb je een oventje bij dan is dit gerechtje een makkelijke en smakelijke aanvulling bij rauwkost. Om het tot een volledige maaltijd te maken bereid je dunne vleeslapjes op de plaat of bak je deze snel om en om in de pan.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									bametz-saffrie zegt:
en zodoende krijgt mijn gerecht tóch een bruin kleurtje. Dat is mijn pseudo-oven. Omdat je deksel er lelijk uit gaat zien, heb ik in de kringloop een pannetje met zo'n deksel gekocht..Nood breekt wet en het gaat nog goed ook!:D
 
									derbyke zegt:
 
                    





 
					 
									
Ingrid zegt:
Tip voor degene die geen oven hebben, de krampeerders; je kan een wok nemen, een gietijzeren, daarin een roostertje (pannenonderzetter)en dan een deksel er op.En hups, op het gas. Zat in een jaren lange verbouwing en had geen oven, deed zo alles, van stokbrood tot cake.