KookJij

Broodje avocado met surimi en perzik

Een heerlijk broodje avocado met surimi en perzik recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookknipsels
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje avocado met surimi en perzik te bereiden

Indien perzik uit blik wordt gebruikt, deze eerst uit laten lekken.
De lente-ui in dunne ringetjes snijden. De tomaat in blokjes (je kunt de zaadjes en zaadlijsten verwijderen als je dat wilt)
De perzik en avocado ook in blokjes snijden ongeveer net zo groot als de tomaatblokjes.
Avocado + perzik + tomaat + lente-ui in een kom goed mengen en de peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Als je dit pittiger wilt, dan de lombok in dunne ringetjes erdoor roeren.
De surimisticks in de lengte in tweeën of vieren snijden en met de platte kant van een mes wat platter drukken.
De broodjes opensnijden en eventueel besmeren met boter of margarine.
De broodjes beleggen met de slablaadjes. Hierop de surimisticks verdelen en daarop de avocadosalsa.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Je kunt ook naar eigen smaak een klein beetje mayonaise of tomatenketchup door de salsa roeren. De salsa niet te vochtig laten worden.
In plaats van surimi kun je tonijn/zalm uit blik nemen. Goed uit laten lekken en in stukjes "plukken".

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst