KookJij

Brood met rozijnen en krenten

Een heerlijk brood met rozijnen en krenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood met rozijnen en krenten te bereiden

Bloem en bakpoeder eerst goed mengen.
Vervolgens alle ingredienten toevoegen.
Meng dit alles zeer goed.
Besmeer de bakvorm met boter en bestrooi met bloem.
Leg het deeg in de bakvorm en nu maar de oven in.
Bak +/- 50 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Els een eike is een gewoon ei ;-) groetjes Hilde
Els

Els zegt:
Wat is een eike? Daar ben ik wel benieuwd naar.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gea heb het gezien, ziet er verdomd lekker uit en met jouw fantasie weer een heel ander broodje tof;)Graag gedaan en voor jullie ook fijne paasdagen :);):p
gea

gea zegt:
Hilde, wat is dit lekker!!!! Ik heb het vanmiddag gemaakt en uiteraard wel even het kontje geproefd;):p:p Ik heb ook een foto gezet op fb van Kookjij. Dank je wel en alvast hele fijne Paasdagen!!:)
derbyke

derbyke zegt:
Dank je flavia, ik ken dat alles netjes aan de kant ;)dat is juist het fijne aan kokkerellen gewoon experimenteren ;)Engelse scones nog nooit geproefd, het voornaamste het heeft gesmaakt. Nog een fijne zonnige maandagavond groetjes van ons 3tjes en een dikke knuffel aan Tara ;):p
flavia

flavia zegt:
Hilde, we zijn dit net aan het proeven. ERG LEKKER. Ik had ineens zin om te bakken, idioot van me want ik had net de keuken een goede beurt gegeven, maar als ik iets in mijn hoofd heb........Ik had geen sesamolie meer, dus hazelnootolie genomen en ik heb wat geschaafde amandelen ingedaan. Geert vindt het naar Engelse scones smaken en wou er room en jam op.;) Maar dat proberen we om 16 uur, tea-time. Groetjes.:);):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Hier ook niet maar heb er wel al extra gemaakt voor diepvriezer in geval van ;-)
voor jou ook een fijne week, bakken of kokkerellen of gewoon genieten van het zalige weer :):p
spanky

spanky zegt:
Bedankt voor de tip hilde maar het was zo lekker dat de diepvries niet nodig was nog een fijne kook en bak week, liliane:);)
derbyke

derbyke zegt:
Spanky, graag gedaan en als je wilt een deel in de vriezer voor geval van nood je weet nooit ;)groetjes van ons 3tjes :);):p
spanky

spanky zegt:
Beste Hilde, vandaag klaar gemaakt en het is rap klaar en gemakkelijk en zeker super de super lekker, bedankt Liliane;):)
derbyke

derbyke zegt:
Ha ha, Fabita, ons varkentje is me heilig en zeker bij mijn recepten. En moet zeggen het brood is vlug klaar moet niet rijzen. Groetjes :);):p
fabita

fabita zegt:
Dat ziet er gaaf uit, Hilde. Ik miste je varkentjeskok, maar gelukkig was hij er toen ik de foto vergrootte.
Gr.:);)