KookJij

Broccoli-souffleetjes

Deze broccoli souffleetjes zijn gemakkelijk te maken van broccoli, slagroom en eieren. Leuk bijgerecht maar ook leuk als vegetarisch voorgerecht. Garneer ze dan met wat kerstomaatjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: "Room de grote versierder", een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli-souffleetjes te bereiden

  1. Maak de broccoli schoon en snij deze in kleine stukjes.
  2. Laat de boter smelten. Bak hierin de broccoli 5 minuten. Schenk de helft van de slagroom
    erbij en laat 5 min zachtjes smoren. Laat alles afkoelen. Pureer het mengsel met de staafmixer, roerzeef of foodprocessor.
  3. Klop dan de rest van de slagroom en de eieren erdoor. Breng de puree pittig op smaak met peper en zout.
  4. Beboter de vormpjes en leg er een reep bakpapier on (dan kun je broccoli
    er gemakkelijker uithalen).
  5. Verwarm de oven voor op 200gr.C. Zet de vormpjes in een braadslede of pan en schenk zoveel water bij dat de vormpjes voor 3/4 onder staan. Zet in het midden van de oven en laat 30 minuten bakken.
  6. Stort de broccolisouffleetjes op de borden.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van broccoli kun je ook andere groenten gebruiken, bijvoorbeeld bloemkool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst