KookJij

Bricksigaren met gekonfijte peer

Een heerlijk bricksigaren met gekonfijte peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bricksigaren met gekonfijte peer te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes, besprenkel ze met citroensap tegen het verkleuren.
2. Stoof de blokjes in boter. Voeg er de honing aan toe en roer. Laat licht karamelliseren. Blus met het citroensap en de witte porto.
3. Voeg water toe tot de blokjes peer net onder staan. Laat even flink doorkoken en zet dan het vuur laag. Laat het kookvocht verdampen. Haal de blokjes eruit en zet ze apart.
4. Vet 4 vellen brickdeeg aan beide kanten in met gesmolten boter. Schik de peer in het midden van de vellen en strooi er chocoladeschilfers over. Rol de vellen op.
5. Zet ze 20 minuten op een rooster in de op 200°C voorverwarmde oven, tot de randen van de pakketjes goudbruin kleuren. Serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst