KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Bramen kaneeltaart

Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een ronde bakvorm van ca. 23 cm met bakpapier.
Klop de boter, de suiker, de amandelen, de bloem, het ei, de helft van de kaneel en de vanille-essence in een kom door elkaar.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk het met een vork enigszins vlak. Strooi de bramen erover en verdeel de rest van het beslag erover. Alle bramen moeten bedekt zijn.
Zet de vorm op de bakplaat en bak de taart 1 uur, tot hij goudbruin en veerkrachtig is. Laat hem in de vorm afkoelen.
Leg de taart op een rooster en strooi de kaneel en de poedersuiker erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ajna

zegt:
:):? SUPERLEKKER DUS
ajna

zegt:
Superlekker. De smaak lijkt op gevulde speculaas (door de amandelen en kaneel waarschijnlijk) met een frisse vulling. Eindelijk iets leuks te doen met het overschot aan bramen uit de tuin. Mijn tip: i.p.v. vanille-essence; de echte vanillepoeder.
Het recept is trouwens heel simpel en snel te maken, kan bijna niet mislukken.