KookJij

Brabants stoofvlees

Een echte Brabantse stoof maak je natuurlijk met het echte trappistenbier van LaTrappe. Het is niet dat ik reclame maak of er iets voor betaald krijg ofzo en je kunt natuurlijk ook gerust een ander biertje gebruiken maar ik heb dit stoofvlees met La Trappe Dubbel gemaakt. Het bier heeft een karamelzoete smaak met zoete invloeden van dadel, honing en gedroogd fruit en is een prima combinatie met de kruidige ingrediënten zoals kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs en peper die ik heb gebruikt. Met deze kruiderij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze klassieke Brabantse stoverij.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brabants stoofvlees te bereiden

  1. Verhit de olie in een braadpan en smelt de boter erin.
  2. Snijd het vlees in dobbelstenen en braad het rondom bruin.
  3. Voeg kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs, (Szechuan)peper en zout toe en schep alles door elkaar.
  4. Doe de in ringen gesneden uien erbij en laat ze even meestoven.
  5. Voeg de appelstroop, 2 flesjes bier, bouillonblok en water toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Laat dit geheel ongeveer 2-2 ½ uur zachtjes stoven en voeg eventueel een beetje kokend water toe.
  7. Laat de saus op het laatst indikken en indien nodig kun je het nog een beetje binden.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met aardappelpuree en rode kool maar ook met zelfgemaakte frieten en eigen gemaakt appelmoes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst