KookJij

Boterkoek

Een heerlijk boterkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tante Ietje (1935)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boterkoek te bereiden

1).Werk ei, gesmolten boter en suiker door elkaar en doe daar vervolgens de gezeefde bloem door. Het beste kun je een keukenmachine hiervoor gebruiken. Dat geeft in ieder geval minder geklieder.
2).Werk dan de gember en de limoenzeste er door en doe het geeel in een spring vorm of een andersoortige vorm.
3).Giet over de top een scheut melk en verdeel dat gelijkmatig over het oppervlak. Schenk dan de melk er af, laat even 5 minuten staan en herhaal deze procedure, (ik denk dat deze procedure moet zorgen voor een mooie goudbruine kleur van boven???).
4).De taart gaat nu in de oven en blijf daar 20 - 30 minuten minuten, al naar gelang.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst