KookJij

Bojo Surinaamse Cassave gebak- taart

Een heerlijk bojo surinaamse cassave gebak- taart recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 20 porties personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: Harry Dokman [email protected]
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bojo Surinaamse Cassave gebak- taart te bereiden

Schil de Cassave en snij ze door in de lengte en verwijder de nerf, rasp de wortel. of doe hem in een Sapcentrifuge het liefst in stuken in de lengte. (Na het centrifugeren doet u het schaafsel en het sap weer bij elkaar), maak de Kokosnoot schoon aan de buitenkant en boor twee gaatjes in de noot en giet het vocht er uit, breek de noot en schil de kokos, doe de stukken geschilde kokos ook in de Sapcentrifuge, (probeer de stukken kokos zo groot mogelijk te houden voor optimaal gebruik) meng het dikke sap (haalt u ook de dikke Kokos brei uit de Sapcentrifuge) samen met het sap uit de Kokosnoot en de geraspte Cassave de inmiddels zachte Boter (100gram),10-15 gram Vanillesuiker, (naar smaak) Suiker, Amandel aroma en Eieren meng dit met de garden tot een gladde massa, schept het Amandelschaafsel en de Rozijnen erdoorheen. doe het mengsel in de platte met de overige Boter ingesmeerde Bakvorm of Ovenschaal en bak de Bojo gaar in ongeveer 1 tot 1.1/4 uur, afhankelijk van uw oven. na een uur voorzichtig met een breinaald prikken, (Bojo is een vergelijkbaar in structuur met lapis of brood pudding, dus als u prikt mag de naald wel nattig zijn maar niet plakkerig) als de Bojo uit de oven komt kunt u er een beetje kaneel over strooien, maar zonder is ook lekker. TIP 1: De Kokos die overblijft in de Sapcentrifuge kunt u drogen en in andere gerechten verwerken TIP 2: U kunt ook3/4 blok Santen gebruiken deze lost u op in melk tot dikke santen is verkregen u laat het eerst afkoelen voor u het mengt met de Cassave. eventueel kunt u ook een blikje Kokosmelk gebruiken, maar met verse Kokosnoot blijft het het lekkerst. TIP 3: De Kokosnoot is het makkelijkst te doorboren op de drie puntjes op de Kokosnoot prik er minstens twee door en zet de Kokosnoot op een groot glas zodat hij leegloopt beetje schudden helpt ook, als het vocht er uit is neemt u de Kokosnoot losjes in de hand (niet te strak vasthouden dan komt je velletje ertussen) en geeft een paar flinke klappen met een hamer rondom de noot tot deze open breekt, haal stukken Kokos los en verwijder de bruine schil met een dunschiller.

Mijn kookverhaal (harry dokman)

Zorg ervoor dat de Cassave vers is, ze moet keihard zijn en wit van binnen, als een cassave bruinig is en zacht kan er blauwzuur ontstaan en dan is de wortel giftig en moet u hem NIET gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liesbeth

Liesbeth zegt:
Deze bojo hebben we in Suriname gegeten!