KookJij

Boeuf Stroganoff

Een heerlijk boeuf stroganoff recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boeuf Stroganoff te bereiden

Vlees in repen snijden, inwrijven met zout, peper en paprikapoeder - 30 min. afdekken op koele plaats.
Smelt in een pan 25 gram boter, roer de bloem erdoor en laat al roerend lichtbruin worden en voeg beetje voor beetje de bouillon toe totdat de saus bindt. Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur zachtjes laten koken.
Snipper de ui en bak die met de rest van de boter samen met het vlees op hoog vuur al omscheppend snel bruin.
Vleesmengsel door de saus scheppen, crème fraîche erdoor roeren en het geheel een minuut of tien zachtjes laten koken.
De schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons in het restant van de boter fruiten en vlak voor het opdienen aan het gerecht toevoegen.
Serveren met (verse) pasta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Ja, dit is een eigen interpretatie van vele recepten en ik heb er voor gekozen om er geen paprika(poeder) in te doen. Probeer het maar op deze manier, u zult zien/proeven dat het overheerlijk is. Groetjes Gerda :p:p:p
robbie

robbie zegt:
Hallo,
Boeuf Stroganoff zonder paprikapoeder?
Groet,Robbie
Liske

Liske zegt:
Oke, het was ook maar een "weetje", en geen verbetering. Ziet er lekker uit!
slaatje

slaatje zegt:
Dit ook geen oorspronkelijke boeuf, excuses voor het schrijffoutje, maar een afgeleide van de vele recepten die er bestaan. Dus ik gebruik jenever i.p.v. wodka. ;);););)
Liske

Liske zegt:
In de oorspronkelijke boeuf stroganoff hoort wodka, geen jenever.
Lia

Lia zegt:
Een schrijffoutje ?Het is boeuf en geen beuff
slaatje

slaatje zegt:
Moet u zeker doen, ik ben heel benieuwd naar uw reactie. Als vast, eet smakelijk. Het is ook heel goed een dag van te voren te maken dan trekken de smaken goed door. Groetjes Gerda:p:D
jacqueline

jacqueline zegt:
Lijkt me heerlijk, ik ga het morgen maken.
Ton Nieuwpoort

Ton Nieuwpoort zegt:
Ik mis het flamberen van de net bruingebakken bieflappen met wodka!!
Het gebruik van ossehaas of biefstuk verdient trouwens verreweg de voorkeur. En dan wel van binnen rood houden.

Ton