Serveer het gerecht in de pan en haal de deksel er pas aan tafel af.
Schenk hier de wijn bij die je gebruikt hebt voor het gerecht.
En serveer hier de Aligot bij.
Recept
« Terug naar recepten
Boeuf bourguignon
PT300M
Boeuf bourguignon
Een heerlijk Frans gerecht.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf bourguignon te bereiden
Spek in dunne plakjes snijden,
Wortelen schoonmaken en fijn snijden,
Uien schoonmaken en fijn hakken,
Champignons schoonboenen en in plakjes snijden(door de champignonsnijder),
Vlees in stukken snijden.
Leg de helft van de spekplakken in de pan,
Verdeel de helft van de wortel en uien erover,
Leg hier de helft van het vlees op,
Strooi er peper en zout over en pers 1 teen knoflook erover,
Doe de rest van wortel en ui erbij,
Leg de rest van het vlees erop,nogmaals peper en zout erop,
2e teen knoflook uitpersen,
Bedek alles met de champignons,
Leg er de rest van de spekplakken bovenop,
Schenk er de cognac en de rode wijn over,
Sluit de pan goed af en laat deze aan de kook komen(niet doorkoken)
Op een zeer laag vuur in 5-6 uur gaar stoven.
Wortelen schoonmaken en fijn snijden,
Uien schoonmaken en fijn hakken,
Champignons schoonboenen en in plakjes snijden(door de champignonsnijder),
Vlees in stukken snijden.
Leg de helft van de spekplakken in de pan,
Verdeel de helft van de wortel en uien erover,
Leg hier de helft van het vlees op,
Strooi er peper en zout over en pers 1 teen knoflook erover,
Doe de rest van wortel en ui erbij,
Leg de rest van het vlees erop,nogmaals peper en zout erop,
2e teen knoflook uitpersen,
Bedek alles met de champignons,
Leg er de rest van de spekplakken bovenop,
Schenk er de cognac en de rode wijn over,
Sluit de pan goed af en laat deze aan de kook komen(niet doorkoken)
Op een zeer laag vuur in 5-6 uur gaar stoven.