KookJij

Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes

In de supermarkt werd mijn aandacht getrokken door een zak boerenkool die er anders uitzag dan gebruikelijk. Bij nadere inspectie bleek dat er stukjes rode paprika, rode peper, en rode ui door de gesneden boerenkool zaten. De combinatie op zich leek me wel lekker maar omdat ik boerenkool altijd samen met de aardappelen kook en de spekjes en uien samen apart van de rest bak stond het idee me een beetje tegen. Daarom heb ik het idee dus gebruikt en het op mijn eigen manier klaargemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes te bereiden

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, pel de ui en snij ze fijn, maak de paprika schoon en snij in blokjes, snij de
  2. peper fijn en verwijder de pitjes. (Als je van pittig houd kun je ze gerust laten zitten)
  3. Kook de boerenkool met de aardappelen gaar.
  4. Bak in een andere pan de spekreepjes, voeg de paprika, peper en uit toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes stoven.
  5. Giet de aardappelen met boerenkool af en stamp dit fijn.
  6. Voeg melk, boter, peper en zout toe en stamp alles goed door elkaar tot een smeuïge massa.
  7. Voeg het paprika-, peper-, ui- en spekmengsel toe en meng alles goed door elkaar.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met rookworst, een speklap, stuk worst of gehaktbal erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst