KookJij

Blueberry-cocos yopu

Een heerlijk blueberry-cocos yopu recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blueberry-cocos yopu te bereiden

Gelatineblaadjes in koud water laten wellen. 10 Blauwe bessen apart leggen. De overige bessen met een klein scheutje water in de magnetron opkoken tot de bessen kapot zijn (duurt 1 tot 1,5 minuut op vol vermogen). De bessenmassa door een zeef duwen zodat je een mooi bessensiroopje overhoudt. Hier 1 blaadje gelatine door mengen. ¼ deel van de bessensap overdoen in een ander schaaltje en even apart zetten. In het ¾ deel ook de overige gelatine smelten en nadat deze volledig door het sap is opgenomen de yoghurt, kokos en de Candarel er doorheen roeren. Uitgieten in twee schaaltjes of glazen. Het apart gezette blauwe bessen sapje verdelen over de twee toetjes en de achtergehouden vruchtjes gebruiken als garnering. Over de blauwe bessen een snufje kokos strooien en de toetjes in de koelkast laten opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lutje

lutje zegt:
ben enkele weken met weightwatchers systeem bezig en dit lijkt me een lekker dessertje dat weinig punten kost.heel erg bedankt