KookJij

Bloemkoolsoep met bleu stilton

Een heerlijk bloemkoolsoep met bleu stilton recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep met bleu stilton te bereiden

Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook.Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.Verwijder de foelie.Pureer de soep met de staafmixer en pureer het tot een glad geheel.Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.Schep de soep in 4 diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joke

joke zegt:
Vriendelijk bedankt voor de snelle reactie.Mijn moeder was ook niet zo goed in het koken, maar bloemkoolsoep is mij altijd bijgebleven.Dit alleen nog maar in Noorwegen gegeten.Direct de site doorgestuurd naar mijn 2 jongens.Deze koken geweldig!Hebben ze niet van hun moeder en dan ook nog zo mooi opgemaakt.Met vriendlijke groet, Joke.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Joke, De slagroom hoeft niet geklopt te worden. Fijn weekend Marijke
joke

joke zegt:
moet de slagroom geklopt worden? Misschien een domme vraag, maar ben niet zo een ster met koken en leek mij wel lekker.