KookJij

Bloemkoolgratin met gehaktsaus

Beetgaar gekookte bloemkoolroosjes met een saus van rul gebakken gehakt met prei, mosterd, zure room, gegratineerd met een laagje geraspte kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: via mijn schoonzusje
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolgratin met gehaktsaus te bereiden

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook deze beetgaar.
  2. Snij de prei in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie en bak het gehakt rul. Voeg de prei hieraan toe en bak deze even mee. Voeg de mosterd, zure room en oregano toe en maak op smaak met peper en zout.
  4. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  5. Doe de bloemkool  in een ingevette ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus hierover en bestrooi alles met de geraspte kaas. Nog even onder een hete grill of in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is en lichtbruin.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Wij aten deze lekkere bloemkool het eerst bij mijn broer en schoonzusje. Nu komt deze bloemkool regelmatig op tafel. Lekker met gebakken aardappelschijfjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst