KookJij

Recept voor Bleekselderij met spek

Een heerlijk bleekselderij met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak de bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van 2,5 cm lang.
Maak de wortel, ui en knoflook schoon.
Snijd de wortel en ui fijn en de knoflook in dunne plakjes.
Snijd het spek in dobbelsteentjes.

Smelt de boter in een pan of wok.
Bak daarin op een laag vuur het spek, de wortel, ui en knoflook tot ze wat zachter maar nog beetgaar zijn.
Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak het geheel nog 2-3 min.

Voeg de bouillon, laurierblad en peterselie toe.
Breng op smaak met zout en peper en breng het aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de groenten met een deksel op de pan ca. 25 min. zachtjes koken tot de bleekselderij zacht is en de vloeistof bijna volledig verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi rijkelijk met fijngehakte peterselie.
Serveer heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Mij persoonlijk lijkt het een goede combi met gebakken aardappelen, of desnoods een pasta, zoals tagliatelle. En dan misschien nog wat geraspte parmezaan...:D;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
ellie

ellie zegt:
wat kan ik hier het beste bij presenteren ?
rijst, puree of iets anders?
jose

jose zegt:
Recept ziet er goed uit! Maar....zou de kooktijd zeker niet langer dan 10 a 15 min. max. aan houden,en ik zou het dobbelsteentjes spek eerst even aanbakken en dan pas toe voegen, scheelt aanzienlijk met het vet !;)
jolangel

jolangel zegt:
Als je het knapperig wilt houden moet je de tijd inderdaad verkorten en iets minder bouillon erin doen.:)
an elsink

an elsink zegt:
Ik heb je recept gelezen,is de kooktijd niet een beetje lang,volgens mijn ervaring is de bleekselderij erg snel gaar dan is de groenten niet meer knapperig.:(