KookJij

Recept voor Bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg

Een heerlijk bitterballen van rivierkreeftjes gepaneerd met no-egg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De rivierkreeftjes klein snijden. Boter verhitten en vermengen met de bloem. De bouillon toevoegen en tot een dikke brei roeren terwijl de massa aan de kook komt. Trassi en koriander toevoegen en van het vuur af ook de rivierkreeftjes toevoegen. De ragout op een bord uitsmeren en laten afkoelen.
De cornflakes in een plastic zakje doen en met een deegroller tot meel verpulveren. Ook de bloem en de no-egg gereed zetten.
Van de afgekoelde ragout steeds met twee lepeltjes een balletje vormen ter grootte van een walnoot en deze door de bloem, no-egg en cornflakes wentelen.
In een frituurolie op 180°C gedurende 3 – 4 minuten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Katrien

Katrien zegt:
Dank je wel Tania voor je tip. Hier kan ik wat mee. sorry voor de naamsverwisseling in mijn vorige bericht.
groetjes Katrien:p
Tania

Tania zegt:
De trassi heb ik toegevoegd omdat de rivierkreeftjes niet heel uitgesproken van smaak zijn. Ze geven de bitterbal een wat vollere smaak. Misschien kun je het vervangen door een klein scheutje oestersaus. Gewoon uitproberen Katrien. Als je de ragout lekker vindt smaken dan is het als bitterbal ook goed. Succes;)
Katrien

Katrien zegt:
Ga ik zeker 'n keer klaarmaken Marijke. Mijn vraag is echter is de trassi per sé nodig. Dit kan ik hier in Spanje niet kopen. Is er een vervanger? Alvast bedankt voor je antwoord. groetjes Katrien:p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
lijkt me erg lekker Tania, doe ik snel een keer uitproberen. Groetjes Marijke