KookJij

Recept voor Biscuit speciaal voor de jarige

Een heerlijk biscuit speciaal voor de jarige recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor de biscuit: voor het gemakkelijk te maken bloem kant en klaar voor biscuit. De bloem, eikes en jenever in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 250 ml melk en 250ml jenever. Laat afkoelen.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de jenever. Klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel een deel fruit erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klop klop (slagroom) over de biscuit en garneer af naar keuze.
Zet de biscuit enkele uren zeer koel.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Henny, anders even googlen http://www.jenevermuseum.be
Hierbij verstuur ik de foto van de jenever 17% vol. Fijne zondag ;-)
Henny Lansink

Henny Lansink zegt:
Wat is chocolade jenever?
Is dat chocolade met een smaakje? Want ik kan mij niet voorstellen dat er zoveel jenever( sterke drank 40%) ingaat. Laat maar horen wat jullie bedoelen.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Gelukkig ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Een 10 van de jarige! Wat was dat smullen, zeg! :-)