KookJij

Bastogne koeken

Een heerlijk bastogne koeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tinkhoofd
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bastogne koeken te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden C. en vet de bakplaat in met boter. Gooi alles behalve de kandijsuiker in een kom en meng het. Als het een glad beslag is, doe er dan de kandijsuiker in en kneed het tot een wat steviger deeg. Doe een theedoek over de kom en zet het voor 1 uur in de koelkast. Maak op de bakplaat platte, rechthoekige hoopjes deeg. Doe de koekjes in de oven en laat ze 20-25 bakken. Laat de koekjes afkoelen en dan smullen maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hallo Anika, met koekkruiden wordt ook wel bedoeld speculaaskruiden. Te koop in vrijwel iedere super.
Groet,
Anna
KookJij
Anika

Anika zegt:
Wat wordt bedoeld met 'koekkruiden' kan je die gewoon kopen?
camilla

camilla zegt:
Top,top,top!:D
bekijker@gmail.com

[email protected] zegt:
Lekker recept. Ik heb wel de samenstelling van "koekkruiden" aan moeten passen, en 160 graden/30 min werkt bij mij beter, maar dan is het lekkerder dan die uit de winkel.
doedsie

doedsie zegt:
Mm, ik hoop dat het net zo lekker is als echte bastogne dat is namelijk zo lekker en ik hou van bakkken:p
smulsmurf

smulsmurf zegt:
lijkt me lekker;)