KookJij

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

Een heerlijk basilicumsoep met kerrieroom en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basilicumsoep met kerrieroom en zalm te bereiden

Pesto:
Doe de basilicum met de olie, de pijnboompitten en wat zout in de keukenmachine, zet het apparaat eventjes in de middelste stand aan.
Doe er de Parmezaan en de pecorino bij en zet de keukenmachine opnieuw even aan.

Basilicumsoep:
Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Schil de aardappelen in blokjes.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de lente-uitjes en de aardappelblokjes 2 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 10 min.
Voeg 6 el. fijngehakte basilicum en 3 el. zelfgemaakte pesto toe en laat nog even zachtjes meekoken.
Pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Snijd de gerookte zalm in kleine smalle reepjes.
Klop vlak voor het uitserveren de crème fraîche met de currypasta lobbig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie

addie zegt:
Sorry Bertal, geintje. Weet natuurlijk wel wat lente/bosui is, maar er zat een typefoutje in je tekst.
Kookgroet, Addie.
bertal

bertal zegt:
addie,
Lente-ui wordt ook wel
bos of stengel-ui genoemd.
:);)
Groetjes Bert
addie

addie zegt:
Lijkt me zoals gewoonlijk weer heel erg lekker. Zelf maak ik graag kruidensoep, gezond en lekker. Dus deze ga ik zeker eens proberen. bedankt.
Alleen lenteuiuitjes ken ik niet hihi.
Kookgroet, Addie.