Recept
« Terug naar recepten
					
						Basilicum pesto
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Basilicum pesto
Een heerlijk basilicum pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Anita Croes
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											12
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Anita Croes
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Basilicum pesto te bereiden
 Haal de blaadjes van de basilicum stelen, stelen worden niet gebruikt.
Rasp de kaas.
Doe in de foodprocessor (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt):
basicilum blaadjes
kaas
knoflook
pijnboompitten
en meng tot een groffe structuur is bereikt
Voeg daarna een flinke hoeveelheid olijfolie toe en mixt weer.
Zorg dat de samenstelling "lobbig" is maar niet te nat of droog.
Roer daarna met een lepel er een hoeveelheid zout naar smaak toe.
Wanneer je pecorino kaas gebruikt, kijk dan uit met de hoeveelheid zout omdat Pecorino erg zout van zichzelf is.
									Rasp de kaas.
Doe in de foodprocessor (of kom wanneer je een staafmixer gebruikt):
basicilum blaadjes
kaas
knoflook
pijnboompitten
en meng tot een groffe structuur is bereikt
Voeg daarna een flinke hoeveelheid olijfolie toe en mixt weer.
Zorg dat de samenstelling "lobbig" is maar niet te nat of droog.
Roer daarna met een lepel er een hoeveelheid zout naar smaak toe.
Wanneer je pecorino kaas gebruikt, kijk dan uit met de hoeveelheid zout omdat Pecorino erg zout van zichzelf is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Anita zegt:
Succes
Anita
 
                    





 
					
ans zegt: