KookJij

Recept voor bananenroom taart met banketbakkersroom

dit is een lekker gerecht als desert
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Neem een kom doe er de bloem in min de bloem een kuiltje.
  2. Rondom de bloem doe het zout .
  3. Boter doe je in stukjes en leg je op de bloem .
  4. De suiker doe je in het kuiltje .
  5. In het lauwe water roer je de gist tot die opgelost is en voeg er een ei aan toe en roer dit goed om. 
  6. Voeg dit mengsel toe in het kuiltje.
  7. Begin nu te kneden.
  8. Vanaf een iets steverige massa kneed je verder op het keukenblad die ingepoederd is met bloem tot het  een mooi gekneed bolletje deeg is.
  9. Leg dan 15 minuten te rusten in plastic folie in de koelkast .
  10. Niet vergeten een bakplaat in te vetten en dan met bloem bestrooien .
  11. Haal je deeg uit de koelkast en rol mooi uit met een deegroller.
  12. Doe dit over de bakvorm.
  13. Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
  14. Bak deze af op 180 graden  20 a 25 minuten ( in het oog houden )
  15. Deeg laten afkoelen en maak nu je banketbakkerrsroom volgens het recept op het pakje en doe dit in de deegvorm.
  16. Klop de room op en voeg dit ook toe in de deegvorm.
  17. Snij je bananen en leg ze in een waaiervorm.
  18. volg nu op het zakje hoe je taartina klaarmaakt en veeg dit op het einde over de bananen .
  19. Na 15 minuten is deze klaar om gegeten te worden.
  20. EET SMAKELIJK

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Dit recept is lekker als desert

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst