Recept
« Terug naar recepten
Bananenbrood met walnoten
PT20M
Bananenbrood met walnoten
Dit brood kun je eten als gezond tussendoortje of bij het ontbijt. Zo kun je ook van je "oude" bananen afkomen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
kookboek " Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros"
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenbrood met walnoten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
- Roer de boter en de suiker tot een romig mengsel. Klop de geprakte bananen erdoor. Voeg de eieren, vanille-extract, kaneel en zout toe en klop goed door.
- Zeef bloem en bakpoeder. Roer zamen met de melk door de massa. Roer als laatste de walnoten erdoor.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak het brood in ongeveer 50 - 60 minuten in het midden van de oven tot het een krokant korstje
heeft. - Neem de proef met een satéstokje of breipen in het brood of deze er schoon uitkomt.
- Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.