Recept
« Terug naar recepten
					
						Bananenbrood met walnoten
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Bananenbrood met walnoten
Dit brood kun je eten als gezond tussendoortje of bij het ontbijt. Zo kun je ook van je "oude" bananen afkomen.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									kookboek " Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros" 
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Bananenbrood met walnoten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem of paneermeel.
- Roer de boter en de suiker tot een romig mengsel. Klop de geprakte bananen erdoor. Voeg de eieren, vanille-extract, kaneel en zout toe en klop goed door.
- Zeef bloem en bakpoeder. Roer zamen met de melk door de massa. Roer als laatste de walnoten erdoor.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak het brood in ongeveer 50 - 60 minuten in het midden van de oven tot het een krokant korstje 
 heeft.
- Neem de proef met een satéstokje of breipen in het brood of deze er schoon uitkomt.
- Stort het brood op een rooster en laat afkoelen.
 
                    





 
					