KookJij

Balkenbrij

Een heerlijk balkenbrij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Balkenbrij te bereiden

Vlees uit wateren, een nacht met zout, 2 dagen.
Vlees met schoon water aan de kook brengen en garen.
Bouillon zeven en terug in de pan aan de kook brengen, rozijnen en rommelkruid erbij.
Kruiden ± een theelepel per 500 gram. Dan roeren en het boekweitmeel toevoegen. Net zolang toevoegen en roeren tot de lepel er stijf in blijf staan.
Uitstorten in schaaltjes en aflaten koelen.
Bakken in koekenpan met suiker of stroop er over.

Mijn kookverhaal (At vanhoorn)

Werd gemaakt als er geslacht was, als rest verwerking.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mieke santegoets pellikaan

mieke santegoets pellikaan zegt:
HEERLIJK dit recept , mijn moeder en oma maakten het zo ook

ga deze week maken
marja keppel

marja keppel zegt:
Heerlijk ouserwetse balkenbrij met rood rommelkruid. Wij kunnen het nog krijgen bij de keurslager in Geldermalsen! De orginele kun je niet meer krijgen omdat deze een bepaalt stofje had wat nu niet meer mag worden gebruikt. Maar hij smaakt en ruikt nog zo ik hem nog herinner van vroeger!