Recept
« Terug naar recepten
Balkenbrij met appel en honingsiroop
PT25M
Balkenbrij met appel en honingsiroop
Een heerlijk balkenbrij met appel en honingsiroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eric Swaghoven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Balkenbrij met appel en honingsiroop te bereiden
Bloem de balkenbrij licht, klop de plakken voorzichtig af en bak ze in de boter mooi krokant.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij schijven van 1 1/2 cm dikte.
Verwarm de honing in een pan, leg de appelschijven erin en voeg een beetje peper en zout toe.
Karameliseer ze langzaam om en om.
Blus het geheel af met calvados.
(laat het niet te bruin worden).
Als de appels redelijk zacht aanvoelen, bak je de balkenbrij even mee en je bent klaar
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij schijven van 1 1/2 cm dikte.
Verwarm de honing in een pan, leg de appelschijven erin en voeg een beetje peper en zout toe.
Karameliseer ze langzaam om en om.
Blus het geheel af met calvados.
(laat het niet te bruin worden).
Als de appels redelijk zacht aanvoelen, bak je de balkenbrij even mee en je bent klaar