KookJij

Bali Saus

Een heerlijk bali saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: De Oosterse Keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bali Saus te bereiden

De santen mix in een kommetje doen en 2 dl kokend water toevoegen. Het vocht is santen.
Ui en knoflook fijn snipperen en vermengen met djahé + sambal + kemirienoten.
De olie verhitten in de wok en het uimengsel 2 minuten roerbakken.
Voeg dan ketjap + suiker + 2 dl water + citroensap toe. Breng dit aan de kook en laat het heel zachtjes pruttelen tot het ingedampt is tot een vrij dikke saus.
Nu 2 el santen erbij ndoen en nog alles eventjes zachtjes laten doorkoken.
Van het vuur halen en de gebakken uitjes erover strooien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Gerechten met santen, zoals deze saus kun je niet invriezen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst