KookJij

Babi Ketjap

Een heerlijk babi ketjap recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/28/babi_ketjap.aspx
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Babi Ketjap te bereiden

Snijd de hamlappen in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en snipper fijn. Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak en laat de smaken 30 minuten intrekken (niet in de koelkast). Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin, op niet te hoog vuur om het verbranden van de knoflook te voorkomen. Giet de ketjap bij het vlees en 2 eetlepels heet water en dek de koekenpan af. Laat het vlees op laag vuur 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schil de bananen en spoel ze af met koud water. Droog ze met keukenpapier en snijd ze in schijfjes van 2 cm. Verhit de olie in een wok (tot 160 °C) en frituur de schijfjes in gedeelten, 4 à 5 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Serveer de babi ketjap met de bakbananen. Lekker met rode rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst