KookJij

Avocadosoep uit Hongkong

Een heerlijk avocadosoep uit hongkong recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie Hongkong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Avocadosoep uit Hongkong te bereiden

1).Doe in de keukenblender de avocado's, yoghurt,
limoensap, lente-uien, Nam Prik Pao, rode currypasta, korianderblad, 4 eetlepels muntblaadjes en draai dit tot een glad homogeen mengsel.
2).Hierdoor mag de kippenbouillon worden geroerd.
3).Laat dit door en door koud worden in de ijskast (een uurtje in de koeling).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Verdeel de soep over de borden.Doe in elk bord een flinke lepel tomatenblokjes en versier met wat gesnipperde muntblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Johan, Hij komt van directe familie, die daar ruim 5 jaar hebben gewoond en die hebben het weer van anderen, die er tig jaar hebben gewoond. Sorry,maar ik weet niet beter. Noem het maar chinese fusion.
Jan A.
Johan

Johan zegt:
Ik heb een tijdje in Hong Kong gewoond en heb met stijgende verbazing het recept gelezen. Bijna nergens in Azie wordt er gekookt mket avocado's en nog minder met yoghurt. Yoghurt wordt wel veel gebruikt is de Indiase keuken. Het recept is best leuk, maar het toevoegen van Hong Kong aan de naam van de soep lijkt wat ver gezocht.