KookJij

Auberginestoofpot met kikkererwten

Een heerlijk auberginestoofpot met kikkererwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginestoofpot met kikkererwten te bereiden

De uiteinden van de aubergines afsnijden en wassen en in kleine blokjes snijden van 3 cm. De winterwortels schrapen en in blokjes snijden. In een braadpan de olie verhitten en de blokjes aubergines rondom bruin bakken. De winterpeen en de knoflook toevoegen en heel even meebakken. De komijn en chilipoeder door de groenten scheppen. De gepelde tomaten met vocht, kikkererwten en de bruine suiker erdoor roeren. Het vocht aan de kook brengen, vuur laag draaien en de groenten afgedekt in 20-25 min.gaarstoven. Af en toe omscheppen en op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met couscous en een komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja

Tanja zegt:
Ik heb nog even een paar vragen:
- bij de ingredienten staat niet de hoeveelheid komijn;
- wanneer wordt de kaas toegevoegd?
Op dit moment staat alles naar eigen inzicht te pruttelen, weet dus nog niet hoe het uitpakt.
Lambert

Lambert zegt:
recept is aangepast.
blik 800 gram uitlekgewicht 560 gram.
M.M.

M.M. zegt:
Klinkt lekker, maar een kleine aanmerking: "een blik kikkererwten"??
Hoeveel is dat dan?
Let op: ze zijn te koop in pot, blik en gedroogd...

Onduidelijk dus!