Recept
« Terug naar recepten
					
						Aubergine op olie 
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aubergine op olie
Een heerlijk aubergine op olie  recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hans de vos
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Rosa's Italiaanse Keuken
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aubergine op olie te bereiden
  Schil de aubergines.Snijd ze in plakken van 2-3 cm. dik. 
Leg ze in een grote, diepe schaal en bestrooi ze met zout.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamerternperatuur staan.
Tegen die tijd zullen de aubergines veel vocht hebben geproduceerd.
Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ik leg de plakken altijd in een vergiet met iets zwaars erop om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
Spoel de schaal schoon en leg de aubergineplakken er weer in.
Giet de azijn erover en zorg dat ze goed onderstaan.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamertemperatuur staan.
Laat ze daarna 4 uur uitlekken in een vergiet met iets zwaars erop, zodat ze zoveel mogelijk vocht kwijtraken.
Leg de aubergine in een grote kom met de knoflook, venkelzaad, oregano, evt. chilivlokken en 250 ml. olijfolie.
Meng alles goed.
Doe de plakken dan in de weckpot, druk ze aan met een houten lepel,
Vul de potten verder met olijfolie en sluit goed af.
Na 1 maand is de aubergine eetbaar, maar de plakken blijven ongeveer 1 jaar goed.
										Leg ze in een grote, diepe schaal en bestrooi ze met zout.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamerternperatuur staan.
Tegen die tijd zullen de aubergines veel vocht hebben geproduceerd.
Laat ze vervolgens goed uitlekken. Ik leg de plakken altijd in een vergiet met iets zwaars erop om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
Spoel de schaal schoon en leg de aubergineplakken er weer in.
Giet de azijn erover en zorg dat ze goed onderstaan.
Laat ze 24 uur onafgedekt op kamertemperatuur staan.
Laat ze daarna 4 uur uitlekken in een vergiet met iets zwaars erop, zodat ze zoveel mogelijk vocht kwijtraken.
Leg de aubergine in een grote kom met de knoflook, venkelzaad, oregano, evt. chilivlokken en 250 ml. olijfolie.
Meng alles goed.
Doe de plakken dan in de weckpot, druk ze aan met een houten lepel,
Vul de potten verder met olijfolie en sluit goed af.
Na 1 maand is de aubergine eetbaar, maar de plakken blijven ongeveer 1 jaar goed.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Heb het nog niet geproefd!.
									 
                    



 
					
wouros zegt:
Goed idee voor de laatste aubergines uit de kas.
Laat nog weten of je het zelf lekker vindt.