KookJij

Asperges met ganzenlever en rode portsaus

Een heerlijk asperges met ganzenlever en rode portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met ganzenlever en rode portsaus te bereiden

Bereiding van de poffertjes
Schil de aardappelen en rasp ze fijn en droog ze in een keukenhanddoek. Voeg de bloem toe en vermeng dit te samen met de melk, de fijn gesneden peterselie en de eieren tot een stevige gladde massa.
Bestrijk daarna de uitsparingen van een poffertjespan met een klontje boter. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden. Vul elke uitsparing voor 2/3 met het beslag.
Laat de onderkant mooi bruin worden en de bovenkant drogen. Pas dan de poffertjes met een vork keren. Voor de baktijd zie hieronder.

Bereiding asperges met ganzenlever
Fruit de sjalotten en blus ze af met de rode port. Voeg vervolgens de rest van de saus ingrediënten toe.
Laat dit inkoken tot de gewenste dikte (circa de helft inkoken), daarna zeven in een chinoise. LET OP VOOR EEN TE ZOETE SAUS.
Monteer eventueel met een klontje boter. Kook de gehalveerde asperges beetgaar en voeg zout naar smaak toe. Droog de asperges en bak ze in een hete koekenpan met enkele druppels notenolie mooi bruin gekleurd. Bak de poffertjes zoals boven beschreven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst