Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergeroomijs
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergeroomijs
Een heerlijk aspergeroomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > IJs
- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergeroomijs te bereiden
 Bereiding:
Doe de eierdooiers, 105 gram suiker en maïzena in een diepe kom.
Klop dit met de mixer totdat de eierdooiers wit van kleur zijn.
Roer de melkpoeder door het aspergevocht en breng dit aan de kook.Voeg dit beetje bij beetje aan het eimengsel toe.
Pureer de gekookte asperges en voeg ze toe.
Verwarm op een laag vuur onder voortdurend roeren gedurende circa 2 minuten.
Laat het geheel eerst in een koudwaterbad en daarna in de koelkast op 8ºC koelen.
Klop de room met 45 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot hij halfzacht is en voeg deze bij de aspergepuree en de afgekoelde melkcompositie.Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de ijsmachine op de laagste stand en giet het mengsel in de koelkom.
 
									Doe de eierdooiers, 105 gram suiker en maïzena in een diepe kom.
Klop dit met de mixer totdat de eierdooiers wit van kleur zijn.
Roer de melkpoeder door het aspergevocht en breng dit aan de kook.Voeg dit beetje bij beetje aan het eimengsel toe.
Pureer de gekookte asperges en voeg ze toe.
Verwarm op een laag vuur onder voortdurend roeren gedurende circa 2 minuten.
Laat het geheel eerst in een koudwaterbad en daarna in de koelkast op 8ºC koelen.
Klop de room met 45 gram basterdsuiker en de vanillesuiker tot hij halfzacht is en voeg deze bij de aspergepuree en de afgekoelde melkcompositie.Meng het geheel goed door elkaar.
Zet de ijsmachine op de laagste stand en giet het mengsel in de koelkom.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									bertal zegt:
Ik zou het je misschien kunnen uitleggen, maar welk merk en type.
Zelf heb ik een Philips en daar gaat de bak van in de diepvries.Je haalt de bak uit de diepvries en doe de vloeistof erin en draaien maar!!!!!.
succes:);).m.v.g. Bert Allers
 
									hns zegt:
 
                    





 
					
Gie Renaers zegt: