KookJij

Aspergemousse met scampi

Een heerlijk aspergemousse met scampi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergemousse met scampi te bereiden

Bereiding:

Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
Schil de groene en de witte asperges.
Kook 7 witte asperges gaar in wat water met wat zout.
Hal de gare asperges uit het kooknat en laat de asperges even uitlekken.
Bewaar het kooknat.

Pureer de witte asperges en breng de puree op smaak met wat zout en versgemalen witte peper.
Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in een pannnetje.
Houd het pannetje boven het vuur tot de gelatine gesmolten is.
en roer de vloeibare gelatine door de aspergespuree.
Laat de aspergespuree in de koelkast opstijven tot dik vloeibaar.

Beboter 5 vormpjes , klop de room en spatel de room door de aspergespuree.
Vul de vormpjes met de aspergemousse.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak er de scampi in.
Rasp de witte en groene asperges tot reepjes.
Breng het kooknat aan de kook en dompel de reepjes asperges kort in het kooknat.
Verdeel de sliertjes asperges over de
bordjes.

Pel de scampi.
Verwarm de vormpjes met de aspergesmousse even in heet water en stort de vormpjes om op de sliertjes asperges.
Decoreer de vormpjes met een scampi


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst