KookJij

Recept voor Arretjescake 2

Een heerlijk arretjescake 2 recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 18 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de basterdsuiker en de eieren in een kom en mix ze met een mixer door elkaar.
2. Meng de cacaopoeder er lepel voor lepel bij en mix het ondertussen aan elke lepel.
3. Smelt de margarine in een pannetje, kruimel de biscuitjes in kleine stukjes.
4. Voeg om en om de margarine en de biscuitkruimels bij het mengsel in de kom, en meng het met de mixer.
5. Doe het ontstane mengsel in 2 met boter besmeerde springvormen, als je 1 wilt maken dan maak je de helft.
6. Zet de vormen in de vriezer voor minstens 2 uren, voor serveren eerst wat laten opwarmen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roza

roza zegt:
Ik ga deze eens lekker proberen:D:D
ankie

ankie zegt:
Ik ga het proberen met bruine basterd,ik gebruik het losse cacaopoeder en geen bencokorrels.Ieder vindt de arretjescake erg lekker en vraagt het recept!
Janny

Janny zegt:
Ik gebruik voor arretjescake altijd instant cacaomengels , b.v. benco.
De hoeveelheid is het gewicht van suiker + cacao samen.
Leuk om met kinderen te maken.
Natasja

Natasja zegt:
Ik heb hem net met mijn kinderen gemaakt en heb ongezouten roomboter gebruikt. Ik heb zelfs de helft van de hoeveelheden gebruikt, dan past het in 1 cakevorm en kun je er ong een week van eten (hij is behoorlijk machtig)!;. Ook heb ik de cakevorm met huishoudfolie bedekt, dat is wat minder stug als bakpapier en je trekt de cake zo uit de vorm. Succes met het maken van deze goddelijke "foute"cake.
elly

elly zegt:
Welke boter/margarine kun je het beste gebruiken (merk)?
marianne

marianne zegt:
Leuk he, en lekker;):):p:D:(:o:?
marianne

marianne zegt:
:)Lekker, ik maak hem voor een verjaardag.
Johan Gootjes

Johan Gootjes zegt:
Inderdaad, Johan Bertus, dit is heerlijk voor pasen. TIP= doe voor pasen een toefje slagroom er op met in choco-paasei (zo maak ik het met pasen ook in mijn restaurant Pien (dalfsen)
Johan Bertus

Johan Bertus zegt:
Oh, dit ga ik voor pasen maken dit lijkt mij zo lekker:p
Anne

Anne zegt:
Ik ga het nu met een meisje uit mijn klas uitproberen :p! Hopen dat de cake lekker word!

Kusje.
Kirsten

Kirsten zegt:
Ik heb dit recept net gebruikt en de arretjescake gemaakt,hij staat nu in de vriezer! Dus ben benieuwd over 2 uurtjes ga ik hem proberen!:p
Kevin Floor

Kevin Floor zegt:
Probeer het eens als toetje te serveren met wat vanille of kaneel ijs en een beetje slagroom. Besprenkel het met een beetje cacao of kaneel. Leuk voor de kerst en hartstikke lekker!
Rieny van Kerkom Storms

Rieny van Kerkom Storms zegt:
Ga dit recept uit proberen.
donald

donald zegt:
Echt lekker die arretjescake;):p
ik ga het echt vaker doen.
DaffeyDuck

DaffeyDuck zegt:
Erg lekker hoor arretjescake, maar ik ken het recept toch iets anders.
Toen ik er achter kwam wat de ingredienten waren was het even slikken, maar toch.

Biscuit, ei, cacao, suiker en harde frituur vet. Niks geen boter.

Nu ook een cake met boter geprobeerd, en heel eerlijk... die met frituurvet is echt lekkerder!!!