KookJij

Appelsorbet met calvados

Een heerlijk appelsorbet met calvados recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Sorbets
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelsorbet met calvados te bereiden

Schil de appels, ontdoe ze van klokhuis en snij in partjes.
Besprenkel met citroensap. (tegen verkleuring)
Zet de appels met een beetje water, suiker en glucose op en laat gaar koken.
Pureer de massa en laat afkoelen.
Draai massa vervolgens in de sorbetiere, samen met de champagne/sekt tot hij stevig is.
Serveer direct uit in hoge voorgekelde champagnecoupes op een spiegeltje van calvados en zet een ongeschild partje appel op de rand van het glas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst