KookJij

Appelbrood met walnoten

Volgens het recept een brood. Ik noem het een koek. Er zitten niet alleen appels en walnoten in verwerkt, maar ook calvados.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
 1. > Brood - Bakken
 2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Tijdschrift Essen und Trinken 9-1994
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelbrood met walnoten te bereiden

 1. Appels schillen, klokhuis verwijderen, in vieren snijden en die stukjes dwars in schijfjes snijden. Appel, 2 el citroensap, calvados en krenten door elkaar roeren.
 2. 100 gram walnoten grof hakken. Samen met de gember door de appels roeren. Rest walnoten opzij zetten. Cakevorm invetten en met bloem bestuiven.
 3. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
 4. Boter, suiker, mespunt zout en citroenrasp schuimig kloppen. Eieren één voor één toevoegen. Bloem en bakpoeder zeven en door de botermassa roeren. Appelmengsel er ook door roeren.
 5. Deeg in de cakevorm doen en gladstrijken.
 6. Koek iets onder het midden eerst 20 minuten bakken op 200 graden. Dan met een scherp mes een diepe snede geven in de bovenkant van de koek.
  Dan de temperatuur op 180 graden zetten en de koek nog plm. 35 tot 40 minuten bakken. Even prikken met een sateprikker of de koek gaar is dan in de vorm op een rooster laten afkoelen.
 7. Ondertussen de confiture zeven en over de nog warme koek strijken. Rest walnoten erover verdelen. Poedersuiker vermengen met rest citroensap en over de koek druppelen. Glazuur hard laten worden.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb dit appelbrood nu 3x gebakken en vind hem nog steeds verrukkelijk. En ik niet alleen want de koek was heel snel op. De koek is lauwwarm maar ook koud heerlijk. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst