KookJij

Appelboomlasagne

Een heerlijk appelboomlasagne recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kruiden_tuintje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelboomlasagne te bereiden

1. Doe de lasagne in een grote kom. Overgieten met warm water en 10 min. laten weken. Afgieten.
2. Appelvulling: vermeng appel met bruine suiker en kaneel, en vermeng alles zo dat de appel in kleine stukjes breekt. Pecannoten erdoor roeren. Apart zetten.
3. Roomvulling: roomkaas met suiker luchtig kloppen. Klop eieren, room en vanille-essence erdoor of pureer alle ingrediënten in de kenkenmachine. Apart zetten.
4. Kruimellaag: smelt boter in een koekenpan. Roer de broodkruimels erdoor en bak ze in 2-3 min. bruin en knapperig. Suiker toevoegen en nog 1 min. bakken. Af laten koelen.
5. Vet een lasagneschaal goed in met boter. Schep de helft van de appelvulling op de bodem. Bedekken met een laag lasagne, met daarop de helft van de roomvulling en nog een laag lasagne Bestrooien met de helft van het kruimelmengsel en afdekken met een laag lasagne. Herhaal de appelen roomlagen en strooi het overgebleven kruimelmengsel direct op de roomvulling. In de oven 35-40 min. op 180 °C goudbruin bakken. Voor het serveren 15 min. laten staan. Warm opdienen met vanille-ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst