Recept
« Terug naar recepten
Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn
PT45M
Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn
Een heerlijk appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbollen met sabayon van citroenbrandewijn te bereiden
Week de rozijnen in de citroenbrandewijn. Schil de appels. Ontdoe ze met een appelboor van hun klokhuis en vul ze met de geweekte rozijnen. Dicht de openingen van de appel af door er marsepein in te drukken. Zo blijven de rozijnen met de brandenwijn in de appel. Snijd van bladerdeeg dunne repen (1cm)en draai die om de appel heen en wel zo, dat de repen elkaar iets overlappen. Bestrijk het met losgeklopt ei, bestrooi met suiker en iets kaneel en bak ze 20 á 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Ze moeten mooi goudbruin zijn. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Klop ondertussen au bain marie de eierdooiers, suiker en de citroenbrandewijn mooi schuimig. Zet de appel op een bord en schep de sabayon er rondom.