Recept
« Terug naar recepten
					
						Appel-kruimeldeegdessert
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appel-kruimeldeegdessert
Een heerlijk appel-kruimeldeegdessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Camilla Uitermark
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appel-kruimeldeegdessert te bereiden
  Was rozijnen en laat ze wellen in warm water.
Stamp in een vijzel de korianderzaadjes fijn, vermeng dit met de kaneel, kardemom en de gemberpoeder.
Vermeng de bloem met 100 gram suiker en het snufje zout, snij 100 gram koude boter met een mes in stukken en kneed alles met de hand door elkaar. Het is de bedoeling dat je kruimels maakt van het deeg. Ga door totdat er mooie kruimels ontstaan. Zet het geheel even terug in de koelkast.
Schil de appel en snij in stukjes (dobbelsteenformaat).
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de rest van de boter (25 gram) in een pan met dikke bodem, voeg de suiker toe en laat een beetje bruin worden. Voeg dan de appel en rozijnen toe, laat alles even zacht bakken. Voeg de Calvados en het sap van de citroen en het kruidenmengsel toe. Let op, het geheel moet niet te vochtig worden.
Doe het appelmengsel over in de platte ovenvorm en bedek met het kruimeldeeg. .
Bak het geheel totdat het kruimeldeeg mooi goudbruin is, ongeveer 40 min. Serveer koud of warm (met slagroom of vanille ijs).
     
									Stamp in een vijzel de korianderzaadjes fijn, vermeng dit met de kaneel, kardemom en de gemberpoeder.
Vermeng de bloem met 100 gram suiker en het snufje zout, snij 100 gram koude boter met een mes in stukken en kneed alles met de hand door elkaar. Het is de bedoeling dat je kruimels maakt van het deeg. Ga door totdat er mooie kruimels ontstaan. Zet het geheel even terug in de koelkast.
Schil de appel en snij in stukjes (dobbelsteenformaat).
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de rest van de boter (25 gram) in een pan met dikke bodem, voeg de suiker toe en laat een beetje bruin worden. Voeg dan de appel en rozijnen toe, laat alles even zacht bakken. Voeg de Calvados en het sap van de citroen en het kruidenmengsel toe. Let op, het geheel moet niet te vochtig worden.
Doe het appelmengsel over in de platte ovenvorm en bedek met het kruimeldeeg. .
Bak het geheel totdat het kruimeldeeg mooi goudbruin is, ongeveer 40 min. Serveer koud of warm (met slagroom of vanille ijs).
                    